Naklíčovanie pohanky

Pohanka
Pohanka

namocena pohanka

Skúšam naklíčiť pohanku

do vody som ju náčal na 8 hodín

 

Po prvom dni naklíčovania som okoštoval pohanku. Mala mierne nevýraznú chuť pripomínajúcu veľmi jemne osolenú ryžu. Klíčky som nechal klíčiť do druhého dňa a žiadnu výraznú zmenu chute som nezaznamenal. Zdá sa že naklíčená pohanka bude ideálna ako príloha.

Môj obľúbený spôsob prípravy vhodný na raňajky:

Jednoduchý recept na zdravé raňajky z pohanky. Zamiešal som naklíčenú pohánku s roztlačeným banánom. A pre zdravia chtivých som pridal pol lyžičky trstinovej melasy.

Banán
Banán

 

Banán a pohanka
Banán a pohanka
Banán a pohanka
Banán a pohanka
Banán, pohanka a melasa
Banán, pohanka a melasa

 

Chuť je z počiatku jemne banánová so zaujímavým doznievaním melasovo banánovej chuti ktorá vydrží aj niekoľko sekúnd. A napriek tomu že je zamiešaná melasa jej chuť v tejto kombinácií nie je ani trošku príkra.

Tieto až príliš zdravé raňajky sú vhodné ja pre celiatikov a pri problémoch s anémiou.

 

Podporte naklicovanie.sk

0 komentárov k článku “Naklíčovanie pohankyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.