
Skúšam naklíčiť pohanku
do vody som ju náčal na 8 hodín
Po prvom dni naklíčovania som okoštoval pohanku. Mala mierne nevýraznú chuť pripomínajúcu veľmi jemne osolenú ryžu. Klíčky som nechal klíčiť do druhého dňa a žiadnu výraznú zmenu chute som nezaznamenal. Zdá sa že naklíčená pohanka bude ideálna ako príloha.
Môj obľúbený spôsob prípravy vhodný na raňajky:
Jednoduchý recept na zdravé raňajky z pohanky. Zamiešal som naklíčenú pohánku s roztlačeným banánom. A pre zdravia chtivých som pridal pol lyžičky trstinovej melasy.




Chuť je z počiatku jemne banánová so zaujímavým doznievaním melasovo banánovej chuti ktorá vydrží aj niekoľko sekúnd. A napriek tomu že je zamiešaná melasa jej chuť v tejto kombinácií nie je ani trošku príkra.
Tieto až príliš zdravé raňajky sú vhodné ja pre celiatikov a pri problémoch s anémiou.
Podporte naklicovanie.sk
0 komentárov k článku “Naklíčovanie pohanky”Pridajte vlastný →